Vilka är fördelarna med att skaffa en PT?

4 februari 2023

Många svenskar har problem med att motivera sig själva när det kommer till att träna. Det är lätt att komma med ursäkter och skjuta upp träningen.

Att skaffa en personlig tränare kan hjälpa dig som har svårt att motivera dig själv att komma igång och hålla dig till din träning, men såklart finns det även andra fördelar med att ha en PT. En personlig tränare ser till helheten och hjälper dig därför inte bara med din träning, utan även med alla andra viktiga delar som är kopplade till din träning.

1. Träningen blir mer effektiv

Först och främst ser personliga tränare till att du når dina mål på ett effektivt sätt. De planerar och strukturerar träningen på ett sätt som gör att du snabbare når resultat.

Att ensam planera och strukturera sin träning är inte alltid det lättaste och många gånger kan det leda till att man inte tränar som effektivt. Dessutom kan det vara svårt att veta hur mycket, hur intensivt och hur ofta man ska träna för att nå sina mål.

2. Du får personlig feedback och motivation

Det är lätt att komma igång med träningen, men det svåra är att hålla sig motiverad över tid, speciellt om du tränar på egen hand.

En personlig tränare ser till att du håller dig motiverad och på rätt spår. De pushar dig och ger dig feedback under hela processen, både när det går bra och dåligt.

I slutet av dagen är det dock den egna disciplinen som avgör hur lyckad träningen kommer att bli eller inte. En PT kan bara motivera en så mycket, resten är upp till dig.

3. Din PT hjälper dig med helheten

Det finns många aspekter av träning och hälsa som är viktiga för att nå bästa möjliga resultat. En personlig tränare ser till helheten och planerar därför inte bara träningen, utan även andra viktiga delar av en sund och balanserad livsstil.

De hjälper dig med kosten, sömnen och alla andra faktorer som påverkar din träning och hälsa. Genom att få hjälp med helheten kommer du snabbare och enklare nå dina mål, både när det gäller träning och hälsa.